Imatranajon historian ensimmäinen virtuaalimestari kruunataan 1.8.

Myös yleisö pääsee kilpailemaan, pelailemaan ja rokkaamaan tapahtumassa

Virtuaalinen Imatranajo huipentuu Imatran kävelykeskustassa (Osoite Koskenparras 4) lauantaina 1.8. klo 12-18 järjestettävään finaalitapahtumaan. Tapahtuma tarjoaa monipuolista viihdettä videopelimaailman ja perinteisen moottoriurheilun ystäville.

Aikataulu

Muutokset mahdollisia, tapahtuman järjestäjä pidättää oikeuden aikataulumuutoksiin.

12.00 Tapahtuman avaus

Yleisöpeli- ja 3d-piirustusalue aukeaa (vapaata pelattavaa klo 18.00 asti)

Yleisökisat käynnistyvät (kestävät klo 17.00 asti)

Paraatiajo lähtee kiertämään Imatran katurataa ratavarikolta Erno Kostamon johdolla

12.15 Niki Tuulin ja Martti "Simo" Soljan näytösajot simulaattorilla

13.00 Paraatiajo päättyy tapahtuma-alueelle

13.15 Live-konsertti: Rokkikone-bändi plays Popeda (kestää klo 14.00 asti)

14.00 Skootterin luovutus skootteriarvonnan voittajalle

14.30 Virtuaalisen Imatranajon finaali simulaattorilla (kestää klo 17.00 asti)

17.00 Yleisö haastaa tuoreen Virtuaalisen Imatranajon mestarin

17.30 Palkintojen jako ja tapahtuman päätössanat

18.00 Tapahtuma päättyy

Pääkilpailuna tapahtumassa taistellaan kautta aikojen ensimmäisen Virtuaalisen Imatranajon mestaruudesta. Heinäkuussa ajettujen karsintojen perusteella kuusi Suomen kovinta kuskia ajaa voitosta moottoripyöräsimulaattorilla. Finaalissa kilpailuratana toimii yksi yhteen kopio Imatran katuradasta.

Yleisökin pääsee kokeilemaan Imatran katurataa simulaattorilla ja siten peilaamaan nopeuttaan Suomen parhaisiin kuskeihin verrattuna. Yleisölle tarjotaan tapahtumassa laaja kattaus erilaista moottoriurheilupelattavaa 1970-luvulta nykypäivään asti, joten mieleistä pelattavaa löytyy kaikenikäisille. Retropelikoneina löytyy mm. Nintendo, PlayStation 1, Atari ST ja Commodore 64. Nykypäivästä vastaavat simulaattorin lisäksi Virtual Reality-pelit.

3D-kynäpisteillä luovuus pääsee kukkimaan yleisön luodessa moottoripyöräaiheisia kolmiulotteisia piirustuksia. Tapahtumasta löytyy yhteensä noin 30 pelipistettä. Eniten pelipaikkoja on Ride 3-pelillä, jolla pääsee ajamaan moottoripyörällä Imatran
katurataa.

Yleisö pääsee osallistumaan tapahtumassa neljään kilpailuun. Kilpaa ajetaan moottoripyöräsimulaattorilla, Virtual Reality-rallissa ja Superbike Racing-retropelillä. Lisäksi kilpaillaan 3D-piirustuksessa. Yleisökisoista jaetaan hyviä palkintoja, kuten 400 euron arvoinen 360 asteen videokamera, jolla saa kuvattua myös VR-videota.

Pelit keskittyvät tapahtumassa pääasiassa moottoriurheilumaailmaan, mutta bonuksena on muutama erikoisherkkukin. Tapahtumassa pääsee pelaamaan vuonna 1972 julkaistua ensimmäistä kaupallista kotivideopeliä, Pongia. Lisäksi tapahtumassa voi haastaa CSGO-pelin SM-liigaa johtavan Trailblazers-kilpajoukkueen pelaajia.

Tapahtumakokonaisuuden kruunaa Imatran katuradalla ajettava ja kävelykeskustaan päättyvä moottoripyöräparaati, jonka kärjessä ajaa IRRC-kuljettaja ja Erno Kostamo. Rokkitahdit tapahtumaan luo Popedan musiikkia soittava Rokkikone-livebändi. Tapahtumassa luovutetaan myös palkintopyörä Imatranajon järjestämän skootterikisan voittajalle. Tapahtuma on juonnettu ja se striimataan suorana myös verkkoon Imatranajon Youtube- ja Facebook-kanaviin. Paikalla on myös moottoriurheiluun keskittyneitä tubettajia.

Tapahtuma on sponsoreiden ja kumppaneiden ansiosta yleisölle täysin maksuton.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Imatranajo ja Trailblazers.

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage - Teknologia & Design © online.fi