Rata

Pituus: 4950m

Imatranajo kilpailussa ajetut kierrosennätykset

Nykyrata:  1:51.213 (157,839km/h) Vincent Lonbois 2016

Rata 1979-1986:  1:54,0 (156,3 km/h) Marco Lucchinelli 1981

Rata 1962-1978:  2:05,9 (174,4 km/h) Johnny Cecotto 1977  

 

Imatran katurata sijaitsee vain 600 metriä kaupungin keskustasta, Vuoksen itärannalla.

Oheisesta ratakartasta suuremmaksi klikkaamalla voit nähdä lähtö-/maaliviivan, varikot, kokoontumisajoalueen sekä VIP-alueiden ja katsomoiden sijainnin. Kaikki tapahtuma- ja istumapaikkaliput myy Ticketmaster.

Kaikista istumakatsomoista on näkyvyys videoscreenille, joka mahdollistaa kilpailun seuraamisen mukavasti istumapaikalta. Alueella on myös yksi inva-katsomo. B2 ja C-katsomoiden liput myydään vain tapahtuma-alueella katsomoissa.

 

A-katsomo (BMW Delta Bavaria Pääsuora)

Pääsuora on yksi parhaista paikoista seurata kilpailua. Katsomo sijaitsee aivan lähtösuoran ja ratavarikon vieressä, joten tältä paikalta näet kilpailun startin, maaliintulon ja palkintojenjaon parhaalta paikalta. Se sijaitsee myös kuvankauniin Vuoksen äärellä. Pääsuora on myös yksi Imatran katuradan kovavauhtisimmista paikoista nopeuden ollessa n. 300 km/h.

B1- ja B2-katsomo (Teknosafe shikaani ja Ukonhauta mutka)

Navetan mutka on kovavauhtinen shikaani, jonka jälkeen pyörät kaartavat vasemmalle kohti Pietarintietä. Mutkan maamerkkinä on vanha navettarakennus, ja paikalla on mahdollisuus nähdä monia ohituksia pyörien jarruttaessa shikaaniin.

C-katsomo (Konepeikon kaarre)

Katsastusaseman shikaani on radan takasuoralla. Shikaaniin tultaessa on myös kenties radan paras ohituspaikka, joten katsomosta voi ihmetellä lukuisia ohituksia pyörien jarruttaessa shikaaniin.

D-katsomo (Myllys Yhtiöt kaarre)

Pistetalojen mutka on suuri liikenneympyrä ja radan näyttävimpiä paikkoja pyörien jarruttaessa loivaan alamäkeen kohti liikenneympyrää. Kovavauhtinen oikealle kaartuva mutka, josta matka jatkuu kohti radan viimeistä mutkaa.

E-katsomo (Jerpiques mutka)

Lyseon mutka ja aseman mutka yhdessä muodostavat radan viimeiset kaarteet. Paikka sijaitsee vanhan Lyseo rakennuksen vieressä, ja se kerää yhdessä Pistetalojen mutkan kanssa suurimmat yleisöjoukot. Yksi parhaista paikoista kokea kisafiilis ja jännitys.

F-katsomo (VL-Timber mutka)

Viimeinen mutka ennen legendaarista lehmuskujaa ja pääsuoraa. Tässä mutkassa nähdään monen kilpailun ratkaisunhetket. Yhdessä Lyseon mutkan kanssa Aseman mutka muodostaa yhden suurimmista yleisökeskittymistä radalla, ja kisafiilis on varmasti kohdallaan tällä paikalla.

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage - Teknologia & Design © online.fi