Rata

 

Pituus: 4950m.

Imatranajo kilpailussa ajetut kierrosennätykset: aika/(keskinopeus km/h)

Nykyrata: 1:50.616 (158,2km/h) Danny Webb 2018

Rata 1979-1986:  1:54,0 (156,3 km/h) Marco Lucchinelli 1981

Rata 1962-1978:  2:05,9 (174,4 km/h) Johnny Cecotto 1977  

 

Imatran katurata sijaitsee vain 600 metriä kaupungin keskustasta, Vuoksen itärannalla.

Oheisesta ratakartasta suuremmaksi klikkaamalla voit nähdä lähtö-/maaliviivan, varikot, kokoontumisajoalueen sekä VIP-alueiden ja katsomoiden sijainnin. Kaikki tapahtuma- ja istumapaikkaliput löydät täältä.

Kaikista istumakatsomoista on näkyvyys videoscreenille, joka mahdollistaa kilpailun seuraamisen mukavasti istumapaikalta. Alueella on myös yksi inva-katsomo. 

 

A-katsomo

Pääsuora on yksi parhaista paikoista seurata kilpailua. Katsomo sijaitsee aivan lähtösuoran ja ratavarikon vieressä, joten tältä paikalta näet kilpailun startin, maaliintulon ja palkintojenjaon parhaalta paikalta. Se sijaitsee myös kuvankauniin Vuoksen äärellä. Pääsuora on myös yksi Imatran katuradan kovavauhtisimmista paikoista nopeuden ollessa n. 300 km/h.

B1- ja B2-katsomo

Navetan mutka on kovavauhtinen shikaani, jonka jälkeen pyörät kaartavat vasemmalle kohti Pietarintietä. Mutkan maamerkkinä on vanha navettarakennus, ja paikalla on mahdollisuus nähdä monia ohituksia pyörien jarruttaessa shikaaniin.

C-katsomo

Katsastusaseman shikaani on radan takasuoralla. Shikaaniin tultaessa on myös kenties radan paras ohituspaikka, joten katsomosta voi ihmetellä lukuisia ohituksia pyörien jarruttaessa shikaaniin.

D-katsomo

Pistetalojen mutka on näyttävä paikka, joka kerää suuren yleisöjoukon. Haastava mutka kuljettajille johtuen alamäestä ja tien loivasta kaltevuudesta, moni kilpailu on voitettu ja hävitty tässä mutkassa tehdyn virheen takia.

E-katsomo

Lyseon mutka ja aseman mutka yhdessä muodostavat radan viimeiset kaarteet. Paikka sijaitsee vanhan Lyseo rakennuksen vieressä, ja se kerää yhdessä Pistetalojen mutkan kanssa suurimmat yleisöjoukot. Yksi parhaista paikoista kokea kisafiilis ja kilpailun jännitys.

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage - Teknologia & Design © online.fi