Rata

 

Jarno Saarinen Circuit Imatra

Pituus: 4950m.

Imatranajo kilpailussa ajetut kierrosennätykset: aika/(keskinopeus km/h)

Nykyrata 2016-: 1:50.616 (158,2km/h) Danny Webb (2018)

Rata 1979-1986:  1:54,0 (156,3 km/h) Marco Lucchinelli (1981)

Rata 1962-1978:  2:05,9 (174,4 km/h) Johnny Cecotto (1977) 

 

 

Jarno Saarinen Circuit Imatra sijaitsee vain 600 metriä kaupungin keskustasta, Vuoksen itärannalla.

Kaikista istumakatsomoista on näkyvyys videoscreenille, joka mahdollistaa kilpailun seuraamisen mukavasti istumapaikalta. Alueella on myös yksi inva-katsomo E-katsomon (Lyseo) vieressä. Pyörätuoliasiakkaan saattaja pääsee ilmaiseksi samalla lipulla.

 

A-katsomo (Lähtösuora)

Lähtösuora on yksi radan vaikuttavimmista paikoista seurata kilpailua. Katsomo sijaitsee aivan lähtösuoran ja ratavarikon vieressä, joten tältä paikalta näet kilpailun startin, maaliintulon ja palkintojenjaon parhaalta paikalta. Se sijaitsee myös kuvankauniin Vuoksen äärellä. Pääsuora on myös yksi Imatran katuradan kovavauhtisimmista paikoista nopeuksien ollessa superbikella yli 300 km/h.

B-katsomo (Navetta)

Navetan mutka on kovavauhtinen shikaani, jonka jälkeen pyörät kaartavat vasemmalle kohti Pietarintietä. Mutkan maamerkkinä on vanha navettarakennus, ja paikalla on mahdollisuus nähdä monia ohituksia pyörien jarruttaessa shikaaniin.

D-katsomo (Pistetalot)

Pistetalojen mutka on näyttävä paikka, joka kerää aina suuren yleisöjoukon. Haastava mutka kuljettajille johtuen alamäestä ja tien loivasta kaltevuudesta, moni kilpailu on voitettu ja hävitty tässä mutkassa tehdyn virheen takia.

E-katsomo (Lyseo)

Lyseon mutka ja aseman mutka yhdessä muodostavat radan viimeiset kaarteet. Paikka sijaitsee vanhan Lyseo rakennuksen vieressä, ja se kerää yhdessä Pistetalojen mutkan kanssa suurimmat yleisöjoukot. Yksi parhaista paikoista kokea kisafiilis ja kilpailun jännitys. E-katsomon vieressä on myös inva-katsomo. Pyörätuoliasiakkaan saattaja pääsee ilmaiseksi samalla lipulla.

VIP-katsomo (Lyseo)

VIP-katsomo sijaitsee VIP-alueen vieressä radan viimeisessä mutkayhdistelmässä, E-katsomon läheisyydessä. VIP-katsomolla on oma videoscreeninsä ja katsomosta pääsee näkemään pyörät hyvin läheltä. Lisätietoa VIPistä.

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage - Teknologia & Design © online.fi