Imatranajo virtualisoituu

Kilpaa ajetaan verkossa ja moottoripyöräsimulaattorilla

Korona siirsi Imatranajoa vuodella eteenpäin, mutta peukaloita ei jääty pyörittelemään. Imatranajo yhdisti voimansa eteläkarjalaisen esports-organisaation Trailblazersin kanssa. Yhteistyön tuloksena ajetaan kesällä 2020 historiallinen ensimmäinen Virtuaalinen Imatranajo.

Virtuaalisessa Imatranajossa kilpaillaan ensin heinäkuussa verkossa kolmen osakilpailun minisarja, jonka jälkeen järjestetään finaalitapahtuma lauantaina 1.8. Imatran kävelykeskustassa.

Verkossa ajettava minisarja on avoin kaikille suomalaisille kuskeille. Sarjan kuusi parasta kuskia kutsutaan Imatralle ajamaan voitosta simulaattorilla, jonka perustana toimii oikea moottoripyörä. Kilpailu ajetaan Ride 3-pelin sisältämällä Imatran katuradalla, joka on yksi yhteen kopio aidosta radasta. Finaalitapahtumassa myös yleisö pääsee haastamaan simulaattorilla Suomen parhaita kuskeja. Yleisölle tarjotaan muutakin viihdettä, kuten laaja kattaus erilaista moottoriurheilupelattavaa. Moottoripyörän lisäksi pääsee ajamaan mm. rallia ja formulaa. Pikkukisojakin on yleisölle luvassa.

Vetonauloina Imatran finaalitapahtumassa ovat myös ääripäät eli nykyaikaisilla Virtual Reality -laitteistoilla ja dinosauruskauden retro-koneilla ajettavat moottoriurheilupelit.

Finaalitapahtumaa pääse seuraamaan paikanpäälle silloisen koronaohjeistuksen mukaisesti. Lisäksi tapahtuma ja kaikki minisarjan osakilpailut striimataan juonnettuna ja selostettuna verkkoon. Tapahtuman järjestävät Imatranajon, Imatran Moottorikerhon ja Trailblazersin lisäksi LUT-yliopisto, SaimaanVirta, Lappeenrannan Pelikonemuseo, DirtyRacing, Finnish Virtual Reality Association ja
talkooväki.

Lisätietoa:
Martti Solja, Imatranajo, 040 500 3626
Erno Salmela, Trailblazers, 050 322 6418

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage - Teknologia & Design © online.fi