Kansainvälinen classic-moottoripyörien ICGP-kilpasarja Imatranajoon

 

Imatralla pääsee jälleen haistelemaan vanhojen hyvien aikojen tuulia, kun kansainvälisen classic-pyörien ICGP-kilpasarjan osakilpailu kaasutellaan Vuoksen rannoilla.

Imatranajossa nähdään IRRC:n lisäksi toisen erittäin korkean tason kansainvälisen kilpasarjan vauhtia, kun kansainvälinen classic-pyörien mestaruussarja ICGP saapuu Imatran katuradalle. ICGP-luokassa nähdään vuosien 1974 ja 1990 välillä valmistettuja GP-pyöriä. Jo liki 30 kuljettajaa on ilmoittanut osallistumisestaan Imatranajoon, missä he varmasti saavat tiukan vastuksen paikallisilta classic-kuljettajilta.

– Ajatus ICGP:n tuomisesta Imatranajoon tuli Imatran Moottorikerhon Juha Suikkarilta, kertoo ICGP-sarjan organisaattori Eric Saul.

– Ajoin itse kilpaa Imatralla 80-luvun alkupuolella ja on upeaa palata tälle myyttiselle radalle ICGP:n kanssa.

Sarjan kuljettajat ovat innoissaan saadessaan osallistua Imatranajoon. Valtaosa kuljettajista ilmoitti halukkuutensa saman tien, kun mahdollisuus sarjan osakilpailun järjestämisestä Imatralla nousi keskusteluun. Kuljettajien saapumista helpottaakseen Imatran Moottorikerho on koordinoinut ICGP-kuljettajille yhteisen laivamatkan Suomeen.

– Myös se, että saavumme kaikki samalla laivalla muistuttaa siitä upeasta ajasta, jota ICGP edustaa. Näinhän me silloin teimme, Saul muistelee.

Imatranajo on neljä osakilpailua käsittävän ICGP-sarjan kolmas osakilpailu, mikä tarkoittaa, että mestaruustaisto on kuumimmillaan.

– Kuljettajat tekevät varmasti parhaansa saadakseen pisteitä ja tarjoavat yleisölle upeaa katsottavaa, ennustaa Saul.

55. Imatranajo järjestetään 14.-16. kesäkuuta 2019. Imatranajo on kansainvälisen IRRC-katukilpasarjan kauden toinen ja historiallisten GP-pyörien kansainvälisen ICGP-kilpasarjan kauden kolmas osakilpailu.

Imatranajo 2019 Facebookissa

Imatranajon lipunmyynti

 

ICGP lyhyesti:
International Classic Grand Prix (ICGP) esiteltiin vuoden 1999 Bol d’Or -kilpailun yhteydessä Paul Ricardin radalla. Sarjassa ajetaan 250- ja 350-kuutioisilla GP-pyörillä, jotka on valmistettu vuosien 1974 ja 1985 välillä sekä vuosien 1985-1990 välillä valmistetuilla 250-kuutioisilla pyörillä.

Tänä päivänä ICGP:tä pidetään classic-kilpailujen kuninkuusluokkana ja sarjaan osallistuneiden kuljettajien lista on komeaa luettavaa. Viivalta ovat löytyneet muiden muassa Phil Read, Chas Mortimer, Charlie Williams ja Guy Bertin. Tällä hetkellä sarjan nimekkäimpiin kuljettajiin kuuluu superbike-mestari ja kolminkertainen TT-voittaja Ian Simpson. Vuosien aikana sarjaa on ajettu 36 radalla, esimerkiksi Daytonassa, USA:ssa ja Brasilian entisellä GP-radalla Goianiassa.

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage - Teknologia & Design © online.fi