IRRC-kuljettajaesittely: David Datzer

David Datzer

Saksalainen, 26-vuotias David Datzer on kotoisin Baijerista, Vilsbiburgin pikkukaupungista. BMW S1000RR:llä kilpaileva mies kertoo idolikseen Valentino Rossin, mutta katukilpailijoista Datzer saa asettua Imatralla samalle viivalle esikuviensa, Horst Saigerin ja Didier Gramsin kanssa.

Koko elämänsä moottoripyörällä ajanut Datzer aloitti 3-vuotiaana Malagutin crossipyörällä ja road racingin pariin mies siirtyi vuonna 2004 ADAC Minibike Cupin merkeissä. Siitä kilpaura eteni Junior Cupin kautta R6 Cupiin.

– IRRC-sarjaan ihastuin, kun vuonna 2015 osallistuin yhteen kilpailuun villin kortin kuljettajana, Datzer kertoo.

David Datzer

IRRC-sarjassa Datzeria miellyttää kuljettajien yhteishenki sekä eri puolilla Eurooppaa ajettavat kilpailut. Työkalunaan Datzerilla on Superbike-luokan BMW S1000RR, joka kantaa numeroa 55.

– Imatra on IRRC-kalenterin ehdoton kohokohta, se on ollut suosikkini vuodesta 2016 alkaen. Rata on hieno, järjestelyt toimivat ja katsojia on runsaasti. Ja on uskomatonta, kuinka pitkään Suomessa on valoisaa, Datzer kertoo.

– Toivottavasti myös tänä vuonna katsojia on paljon, sillä show, jonka heille järjestämme, on aivan ainutlaatuinen, Datzer lupaa.

– Kuljettajana minä iloitsen jokaisesta katsojasta ja olen jo saanut suomalaisia faneja. Minusta on upeaa tavata heitä uudelleen, hehkuttaa Datzer.

– Meidät on helppo löytää varikolta, sillä pyörä ja tiimivaatetus ovat erittäin kirkkaita. Tiimini, D&M Roadracing, on jälleen tehnyt hyvää työtä pyörän kanssa, ja haluan kiittää heitä siitä, että voin osallistua Imatranajoon – ilman heitä se ei olisi mahdollista, Datzer kiittää.

David Datzer

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage - Teknologia & Design © online.fi