IRRC-kuljettajaesittely: Pierre Yves Bian

Pierre Yves Bian

Kuljettajaesittelyssä on 26-vuotias, Ranskan Annecystä kotoisin oleva Pierre Yves Bian, jonka supersport-luokan Yamaha R6 kantaa numeroa 199.

Kilpailemisen Bian aloitti viime vuosikymmenen puolessa välissä. 125- ja 250-luokkien pyörillä Bianilla on vuosien kokemus Ranskan ja Euroopan hill climb -mestaruussarjoista, joista mies on napannut useita mestaruuksia. Vuonna 2010 Bian hyppäsi supersport-luokan pyörän puikkoihin ja osallistui kausina 2010-2013 Ranskan mestaruussarjaan saavuttaen podium-sijoituksia.

Vuonna 2015 hän ajoi ensimmäiset IRRC-kilpailunsa ja seuraavana vuonna vuorossa oli koko IRRC-sarjan kiertäminen. Tulokaskaudellaan Bian sijoittui supersport-luokan neljänneksi. Kyseisen vuoden Imatranajolla on Bianille aivan erityinen merkitys.

– Vuonna 2016 saavuimme Imatralle kaverini ja tyttöystäväni kanssa vanhalla Renaultin pakulla. Minulla ei ollut yhtään rahaa, eikä mekaanikkoa, mutta saavutin silti ensimmäisen podium-sijoitukseni IRRC:ssä! Bian muistelee.

– Myös viime vuosi oli erityinen. Ensimmäisessä aika-ajossa kaaduin, mutta toisessa ajoin itseni paalulle uudella kierrosennätysajalla. Voitin aika-ajoa seuranneen kilpailun, se oli ensimmäinen IRRC-voittoni. Kilpailun jälkeen Giacomo Agostini tuli onnittelemaan minua, päivä oli aivan uskomaton! Imatralla on taikaa, hehkuttaa Bian.

Bian toivottaa kaikki fanit tervetulleeksi Imatralle seuraamaan kilpa-ajo parhaimmillaan. Omaksi tuntomerkikseen hän sanoo punaiset pisteet valkoisella pohjalla.

– Se on oma tunnusmerkkini vuodesta 2009, jolloin voitin kaikki 14 Ranskan hill climb -mestaruussarjan osakilpailua, Bian kertoo.

IRRC-sarjan lisäksi Bian kilpailee tällä kaudella Endurancen MM-sarjassa ja Ulster GP:ssä. Aiemmin keväällä hän kävi kilpailemassa North West 200 -kilpailussa, jossa viivalle asettui muiden muassa miehen oma idoli Michael Dunlop. 

– Dunlop ajaa todella monilla erilaisilla pyörillä, eikä hän koskaan koskaan jätä kyseltäviä, vaan painaa aina täysillä!

Pierre Yves Bian ja Giacomo Agostini

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage - Teknologia & Design © online.fi