IRRC kuljettajaesittely: Laurent Hoffmann

Ensimmäisenä kuljettajaesittelyyn pääsee 35-vuotias belgialainen Laurent Hoffmann. Hoffmanin tiimi on Delaur Road Racing Belgium ja miehen supersport-luokan Kawasaki ZX-6R kantaa numeroa 74. Imatralla mies on vieraillut aiemmin kertaalleen, mutta kilpailu ei ollut hänelle suopea: toisessa harjoituksessa kärsitty moottoririkko päätti ajot lyhyeen.

– Tänä vuonna Imatralle tullessani pyörässä on uusi moottori, kertoo belgialainen, joka ei tahdo kokea samaa uudestaan.

Laurent Hoffmann

Miehen kilpailuhistoria on vähintäänkin mielenkiintoinen. Vuonna 1995 kartingin parissa kilpailemisen aloittanut mies on lajin kaksinkertainen Belgian mestari ja kilpaillut muun muassa Kimi Räikköstä vastaan. Vuonna 2005 Hoffmann siirtyi moottoripyöriin, joissa hän on ajanut road racingia 125-, supersport- ja superbike-luokissa sekä supermotoa. Kaksinkertaisen Belgian sekä IRRC Supersport -mestarin kokemuksiin kuuluu myös osallistuminen maineikkaaseen Mansaaren TT:hen.

– Kilpailuistani ikimuistoisin oli vuoden 2013 Hengelo. Kaaduin johtopaikalta kolme kierrosta ennen maalia. Nostin pyörän ylös, jatkoin ajamista ja voitin! Hoffmann hehkuttaa.

Hoffmann toivottaa fanit tervetulleeksi katsomaan IRRC-sarjan kamppailuja Imatralle.

– Vaikka on tietysti kivaa, kun minua kannustetaan, toivon, että fanit tulevat katsomaan meitä kaikkia, sillä yhdessä me luomme katsojille parhaan mahdollisen kokemuksen, Hoffmann perustelee.

IRRC-sarjassa Hoffmannia miellyttää yhteisöllisyys. Taistelu jää radalle ja varikolla kilpakumppanit ovat kuin yhtä suurta perhettä.

– Tämä on sellaista, mitä ei muissa kilpasarjoissa tapaa, toteaa Hoffmann.

Hoffmannin tiimin väri on kawavihreä ja viime vuonna miehen saattoi bongata varikolta tiimisävyiseen kokovartaloasuun sonnustautuneena – asun saaman suosion perusteella jotakin samanlaista voi olla odotettavissa myös tänä vuonna. Toisena hyvänä tuntomerkkinä mies mainitsee teltalla raikaavan rock-musiikin.

– Kaikki ovat tervetulleita moikkaamaan minua, juttelemaan ja hakemaan julisteen, Hoffmann lupaa.

Laurent Hoffmann

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage - Teknologia & Design © online.fi