Anssi Koski tavoittelee voittoa Imatralla

IRRC Supersport -sarjan ainoa suomalaiskuljettaja, Anssi Koski, lähtee Imatralle voitto mielessään.

Vuonna 2016 paluun kilpailukalentereihin tehnyt Imatranajo antoi vuonna 2016 uuden suunnan Anssi Kosken kilpauralle. Vajaat kymmenen vuotta Suomen ratoja kiertänyt Koski ihastui katukilpailuihin kilpailtuaan ensimmäisenä vuonna Imatranajon Open 600 -luokassa. Tunnetta vain vahvisti vuonna 2017 vuorossa ollut Imatranajon IRRC Supersport -luokka villillä kortilla.

– Imatranajossa ajaminen tuntui todella hienolta puuhalta, ja totesin, että IRRC on sarja, jota haluan ajaa. Kovien taisteluiden lisäksi ajamiseen tuo lisäfiilistä se, että kilpailuja on aina seuraamassa paljon yleisöä, toteaa Koski.
Vuonna 2018 Koski debytoikin IRRC-sarjassa, jossa ensimmäisen kauden tuloksena oli kunnioitettava 11. sija. Kaudella 2019 panoksia on nostettu ja pyörämerkki on vaihtunut hyväkulkuiseksi osoittautuneeseen Triumphiin.
Sarjan Alankomaissa ajetun avauskilpailun ensimmäisessä lähdössä Koski oli hienosti kuudes, mutta toinen päättyi tekniseen vikaan. Siitä huolimatta Koski saa suunnata Hengelosta kohti Imatraa positiivisissa fiiliksissä.
– Vaikka kärsinkin avausviikonloppuna teknisistä murheista, tuntuu pyörä todella hyvältä ja kyyti oli edellistä vuotta parempaa, Koski iloitsee.
– Teimme pyörään uuden alustan ja se toimii todella hyvin, paljon paremmin kuin osasin arvatakaan. Lisäksi tälle kaudelle vaihdoin Michelinin renkaisiin, jotka tuntuvat sopivan ajotyylilleni erinomaisesti, kertoo Imatranajoa jo innolla odottava Koski.
– Fiilikset ennen Imatraa ovat luottavaiset ja voittoa lähdetään tavoittelemaan. Toki se vaatii täydellistä onnistumista, sillä IRRC-sarjan nopeiden kuljettajien lisäksi viivalle on asettumassa runsaasti kovia suomalaisia, Koski toteaa.
Koski toivottaa kaikki tervetulleeksi seuraamaan Pohjoismaiden suurinta Road Racing -tapahtumaa, Imatranajoa, joka järjestetään tulevana viikonloppuna 14.-16. kesäkuuta.
– Suomessa ei yhtä kovatasoista kilpailua voi muualla nähdäkään. Imatranajon palkintopallille on varmasti tunkua, sillä halukkaita riittää, Koski lopettaa.

International Road Racing Championship (IRRC) on katuradoille keskittyvä kansainvälinen moottoripyörien kilpasarja. 55. Imatranajo on kuusi osakilpailua käsittävän sarjan toinen osakilpailu. Muut osakilpailut ajetaan Alankomaissa, Tsekin tasavallassa, Belgiassa ja Saksassa. Kaudella 2019 Anssi Koski kilpailee ainoana suomalaiskuljettajana sarjan Supersport-luokassa Team Hissikeskuksen Triumph Daytonalla.

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage - Teknologia & Design © online.fi