Pekkanen ja Webb voittoisia Imatran lauantaina

Pauli Pekkanen

Sääennusteiden vastaisesti Imatran aamu valkeni harmaana ja sateisena. Aamupäivän aika-ajot saatiinkin ajaa enemmän tai vähemmän märällä radalla, vaikka sade taukosikin ennen kuin ensimmäisen luokan, IRRC Supersportin ensimmäinen aika-ajo käynnistyi. Alussa luokan kärkivauhtia piti jokaisella kierroksellaan parantanut Pierre Yves Bian, joka kuitenkin joutui antautumaan Pauli Pekkaselle.

Iltapäivän toiseen aika-ajoon mennessä rata oli jo lähes täysin kuiva, ja aikojen suhteen oltiin täysin eri sekuntiluvuilla. Pekkanen avasi väkevästi, alittaen ensimmäisenä kuljettajana viikonlopun aikana kahden minuutin kierrosajan. Pekkanen kiristi vielä tahtiaan aika-ajon edetessä, ja saavutti paalupaikan ajalla 1,57.127. Aivan aika-ajon lopussa Matthieu Lagrive onnistui nostamaan itsensä toiseksi ajalla 1,58.321. Kolmanneksi ajoi Thomas Walther ajalla 2,00.039.

Märällä ajetussa Superbike-luokan ensimmäisessä aika-ajossa Marko Rättö täräytti itsensä kärkeen ennen Horst Saigeria ja Didier Gramsia, mutta myös Superbike-luokan lähtöjärjestys määräytyi kuitenkin toisen, kuivalla radalla ajetun aika-ajon perusteella.

Alussa ripeimmin aloittivat Marek Cerveny, Didier Grams ja Horst Saiger, mutta Danny Webb siirtyi pian kärkeen. Erno Kostamo nousi ensin toiselle sijalle ja seuraavalla kierroksella johtoon, jota hän ei enää menettänyt, vaikka kaatuikin harmittomasti aika-ajon loppuvaiheilla. Kostamon aika oli 1,52.352, Webb sijoittui toiseksi ajalla 1,52.522 ja kolmanneksi nopein oli Grams ajalla 1,53.378.

Lightweight-luokka joutui odottamaan aika-ajonsa alkua, kun rataa puhdistettiin Superbike-luokan ensimmäisen aika-ajon jäljiltä. Kun pyörät pääsivät radalle, oli rata ehtinyt osittain kuivua. Henrik Voit poistui radalta jo kolmen ajetun kierroksen jälkeen luottaen johtopaikkaansa, jota hän ei enää menettänytkään. Timo Paavilainen oli toiseksi nopein ja Markku Taurama kolmas.

Open 600 -luokan aika-ajon kärjestä löytyivät IRRC-luokasta tutut nimet, Pauli Pekkanen, Matthieu Lagrive ja Thomas Walther. Pekkanen kiristi tahtiaan vielä entisestäänkin ja paransi aikaansa IRRC-luokan aika-ajosta noin sekunnilla. Täysin ylivoimaisen Pekkasen takana Lagrive, Goetschy, Pierre Yves Bian ja Christian Schmitz kävivät koko aika-ajon ajan kovaa kamppailua sijoista 2-5.

Open 1000 -luokan aika-ajo sujui Danny Webbin komennossa. Seuraavista sijoista kamppailleet Marek Cerveny ja Didier Grams olivat toinen ja kolmas noin neljä kymmenystä Webbin perässä Cervenyn lyötyä Gramsin vain yhdellä tuhannesosalla.

IRRC Supersportin ensimmäisessä kilpailussa paalupaikan Pauli Pekkanen putosi startissa neljänneksi Matthieu Lagrieven ottaessa terävimmän startin. Pekkanen onnistui kuitenkin nousemaan jo ensimmäisellä kierroksella toiseksi ja toisella kierroksella paukauttaa ulkokautta Lagrievestä ohi repien saman tien reilusti kaulaa.

Aggressiivisesti aloittanut Goetschy joutui luovuttamaan kolmannen sijan Pierre Yves Bianille. Pekkanen rauhoittaa menoaan hieman, mutta silti takaa tulevat eivät kykene vastaamaan hänen vauhtiinsa. Lopulta Pekkanen voitti 7,8 sekunnin erolla Lagriveen ja Goetschy ehti maaliin kolmantena juuri ennen Biania.

Entistä uskomattomamman Pekkasen suorituksesta tekee se, että mies saapui Imatralle lähes ajamatta ja hänen käyttämänsä Triumphkin oli rakennettu kilpailuviikolla alla useammasta eri pyörästä ykköspyörän, MV Agustan F3:n hajottua miehen testatessa edellisenä viikonloppuna.

Danny Webb

Superbike-luokassa Danny Webb otti terävän lähdön, mutta Erno Kostamo puristi ohi ensimmäisessä mutkassa. Lähtö kuitenkin keskeytettiin Lukas Maurerin ja Juha Kallion kolaroitua ensimmäisellä kierroksella. Melko pitkäksi venyneen viivästyksen vuoksi uusintalähtö lyhennettiin viiteen kierrokseen.

Uusintalähdössä Webb väänsi itsensä vastustamattomasti kärkeen, Kostamo ajoi toisena, Grams perässään. Kostamo putosi shifter-ongelman aiheuttaman jarruvirheen vuoksi muutamia sijoja, mutta nousi näyttävillä ohituksilla nopeasti toiseksi. Webb ajoi vastustamattomasti karkuun Gramsin ja Cervenyn painostaessa Kostamoa. Webb on tällä kaudella toistaiseksi ollut voittamaton IRRC-sarjassa, Kostamo sijoittui toiseksi ja Grams kolmanneksi.

Sunnuntaita aamupäivällä ajetaan kaikkien luokkien warm upit ja kilpailut ovat vuorossa iltapäivästä alkaen. Imatranajon tulosseuranta löytyy täältä.

(Kuvat: Pekka Varis)