Horst Saiger asettuu lähtöruudukkoon Imatralla

Horst Saiger

Imatranajon lähtöluettelo saa nimekkään vahvistuksen, kun itävaltalainen Horst Saiger ilmoitti osallistumisestaan. Lähes kaiken kilpamoottoripyöräilyn saralla kokenut Saiger kuuluu maailman katukuljettajien kärkeen ja hän on niittänyt menestystä käytännössä kaikissa tunnetuimmissa katukilpailuissa ¬– mutta vielä toistaiseksi ei Imatralla. Tämän puutteen Saiger haluaa korjata parin viikon päästä.

Alla Saigerin terveiset Imatranajon ja katukilpailujen ystäville:

«Intohimo on kaikkein tärkeintä (jos rahaa ei ole), sillä se ajaa täyttämään unelmia. Ajaessani ensimmäisiä kierroksiani Österreich-Ringillä, joka oli vain kivenheiton päässä Zeltwegistä - jossa olin asunut lapsesta saakka - tiesin välittömästi, että haluan kilpailla moottoripyörillä. Aloitin kansallisista kilpailuista, jatkoin endurancen MM-sarjaan ja ajoin joitakin superbiken MM-sarjan kilpailuja. Kaiken tämän jälkeen sain huomata, että mielestäni hienoimpia ovat katukilpailut, kuten NW200, Mansaaren TT ja Macau GP. Kunniamaininnan ansaitsevat myös Terlicko GP ja Ulster GP.

Ja nyt saavun Imatralle. Vuosi 2018 on ollut minulle todella epäonninen, sillä mursin käteni juuri ennen NW200:aa ja sen vuoksi minulta jäi väliin myös Mansaaren TT sekä Terlicko. Mutta onneksi pääsen Imatralle - se on minulle uusi seikkailu ja olen kuullut siitä pelkkää hyvää! Olen todella iloinen voidessani ajaa Imatralla ensi kertaa vuonna 2018 - se tulee myös olemaan ensimmäinen kilpailuni uusilla Yamahoillani, R1-superbikellä ja R6-supersportilla. En malta odottaa, että saan käynnistää ne ja lähteä radalle.

Mukanani saapuvat sveitsiläiset elokuvantekijät Lukas Schenk ja Bo Slatzky. He tekevät dokumenttielokuvaa kilpailustani Imatralla sekä Imatran historiasta ja asukkaista.

Haluan kiittää Imatran Moottorikerhon Juha Suikkaria hänen tarjoamastaan ammattimaisesta ja hyödyllisestä tuesta, jonka avulla tajusin tapahtuman nerokkuuden - niin lähellä Pietaria! En ollut uskoa silmiäni, kun katsoin ensimmäistä kertaa kartasta, kuinka kaukana Imatra sijaitsee! Jos näette minut varikolla, tervetuloa juttelemaan, annan mielelläni nimikirjoituksellani varustetun julisteen.

Kiitos kaikesta tuesta ja toivottavasti näemme Imatralla,

Horst»

Horst Saiger

 

Ura*

Kansallinen:

2011 & 2012 Sveitsin mestaruus SST 1000

Superbike MM:

2004 Valencia 9.

Endurancen MM-sarja:

2003 Imola 3.

2004 Oschersleben 2.

2009 Doha 3.

2010 Bol d'Or & Albacete 2.; 2. sarjassa

2012 Doha 2. 2014 Bol d'Or 3. & Oschersleben 3.; 3. sarjassa

2015 Le Mans 3.

Katukilpailut:

Macau GP: 2012 5., 2014 6., 2016 5.

NW200: 2014 SST 4. & 5.; kierrosennätys

Mansaaren TT: 2017 SST 10., paras yksityiskuljettaja

Terlicko GP: kuusinkertainen pääkilpailun voittaja

Ulster GP: 2015 paras ensikertalainen Classic TT: 2017 - 10., pyöränä Egli Vincent 500, Superbike-luokan 3. pyöränä Greenall Racing Kawasaki ZXR750

*Endurance Yart-tiimissä, vuodesta 2006 Bollinger-tiimissä; SBK Yart-tiimissä.

Horst Saiger

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage - Teknologia & Design © online.fi