Sekuntipeliä Imatralla.

Tiukat sekuntikamppailut sävyttivät BMW Delta Bavaria 53. Imatranajon sunnuntain kilpailuja. Varsinkin Superbike-luokan kamppailut pitivät imatralaisyleisön hereillä, vaikka päivän ohjelma venyikin muutaman kaatumisen ja yhden öljyvahingon vuoksi. Ison luokan voittoon ajoi open-luokassa mansaarelainen Dan Kneen ja IRRC-sarjan startissa sarjakärki Sebastien le Grelle.

Suomalaisajajatkin olivat hilkulla kivuta superbike-luokan lähdöissä palkintopallille. Markka Racing-tiimin Pauli Pekkanen oli open-startissa neljäs häviten voittaja Kneenille 0.427 sekuntia. IRRC-sarjan kilpailussakin Pekkanen oli nopein suomalainen, mutta vilppilähdöstä langetettu 20 sekunnin aikasakko tiputti jämsäläisen kuudenneksi. Pekkasen tiimikaveri, kiteeläisajaja Erno Kostamo oli open-luokassa kuudes ja IRRC-startissa viides. Kolmas Markka Racingin pilotti uuden Imatranajon ”isä” Juha Kallio kaatui open-luokan kilpailussa loukaten sormensa, eikä vamma antanut mahdollisuutta ajaa IRRC-starttia. Ison-Britannian ja Penz13-tiimin kolmikko miehitti open luokan podiumin. Michael Rutter oli Kneenin jälkeen toinen ja Alessandro Polita kolmas. IRRC-startissa tiimi joutui tyytymään kahteen matalampaan palliin. Tällä kertaa Polita oli toinen ja Rutter kolmas. Le Grelle vankisti sarjajohtoaan, mutta kun villillä kortilla kisaavat eivät IRRC-pisteitä ansaitse riitti Kostamon saalis nostamaan kiteeläisen sarjassa neljänneksi. Sunnuntain kilpailun missannut Juha Kallio on kuudentena.

Hollantilainen Joey den Besten hallitsi supersport-luokan kilpailuja. Yamaha-pilotti voitti open-luokan neljällä sekunnilla ja IRRC-startin vajaalla kahdella. Kärkikolmikko oli molemmissa kilpailuissa sama. Saksan Thomas Walther oli kakkonen ja maanmies Christian Schmitz kolmas. Suomen Anssi Koski kaasutteli kahdesti viidenneksi, mutta kun ajoi IRRC-startissa villillä kortilla ei sarjapisteitä haalinut. Den Besten kipusi IRRC-sarjassa sarjajohtoon ohi lauantaisen kilpailun jälkeen tahtipuikkoa heiluttaneen ranskalaispilotti Pierre Yves Bianin, joka joutui sunnuntaina keskeyttämään.

Päivän ainoan maamme-laulun soitatti sivuvaunujen hallitseva maailmanmestaripari Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen halliten sunnuntain sivuvaunujen kilpailua lauantain tapaan. Voittomarginaali kasvoi kymmenen kierroksen kilpailussa reiluun minuuttiin. Markku Artiola/Kasper Arokivi kaksikko kaasutteli toiseksi saavuttaen ruutulipun 1:05.256 sekuntia kärkiparin takana. Saksalaainen duo Mike Roscher/Anna Burkhard oli kolmas 14 sekuntia Artiolan takana.

Kansainvälinen moottoripyörien katurata-sarja IRRC jatkuu heinäkuun lopulla kolmipäiväisellä kilpailulla Belgian Chimayssä. Sarjan mitalit laitetaan lopullisesti jakoon syyskuun loppupuolella Saksan Frohburgissa.

BMW Delta Bavarria 53. Imatranajo tulokset sunnuntai:

Luokka Open Supersport/Superstock 600 10 kierrosta:
1. Joey den Besten, Alankomaat, Yamaha 19:50.927, 2. Thomas Walter, Saksa, Yamaha +4.113, 3. Christian Schmitz, Saksa, Yamaha +10.393,…5. Anssi Koski, Suomi, Kawasaki +17.868.

Luokka IRRC supersport 9 kierrosta:
1. Den Besten 17:48.768, 2. Walther +1.701, 3. Schmitz +3.151,…5. Koski +10.688.
Tilanne IRRC-sarjassa 2/6 osakilpailuviikonlopun jälkeen:
1. Den Besten 70, 2. Walther, 3. Pierre Yves Bian, Ranska, Yamaha 61.

Luokka Sivuvaunut 10 kierrosta:
1. Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen, Suomi, LCR-Honda 21:40.114, 2. Markku Artiola/Kasper Arokivi, Suomi, ASR-Yamaha +1:05.256, 3. Mike Roscher/Anna Burkhard, Saksa, Suzuki F2 +1:19.765.

Luokka Open Superbike 6 kierrosta:1. Dan Kneen, Iso-Britannia, BMW 11:12.715, 2. Michael Rutter, Iso-Britannia, BMW +0.016, 3. Alessandro Polita, Italia, BMW +0.280, 4. Pauli Pekkanen, Suomi, BMW +0.427, 5. Sebastien le Grelle, Belgia, BMW +0.879, 6. Erno Kostamo, Suomi, BMW +3.314,…8. Toni Torpakko, Suomi, Suzuki +23.661.

Luokka IRRC superbike 9 kierrosta:
1. Le Grelle 16:45.716, 2. Polita +0.653, 3. Rutter +1.486, 4. Kneen +2.418, 5. Kostamo 4.460, 6. Pekkanen +23.346.
1. Le Grelle 86, 2. Didier Grams, Saksa, BMW 66, 3. Marek Cerveny, Tsekinmaa, BMW 65, 4. Pekkanen 53, 5. Martin Pärtelpoek, Eesti, BMW 43, 6. Juha Kallio, Suomi, BMW 33.