Jon Ekerold ja Carlos Lavado liittyivät näytösajajiin

BMW Delta Bavaria 53. Imatranajon näytöslähdöissä on mukana muutama pilotti, joita ei Vuoksenrannalla ole nähty sitten MM-osakilpailujen. Imatran Moottorikerhon 80-vuotista taivalta juhlistaa osaltaan ranskalaisen Ecurie Gerald Motos-tallin pyörillä ajavat neljä maailmanmestaria.

Ranskalainen keräilijä Gerald Armand tuo Imatranajon näytöslähtöihin osan kokoelmistaan. Ecurie Gerald Motos-tiimin pyörillä Vuoksenrannan rataa kiertää italialaiset Pier Paulo Bianchi 125-kuutioisella MBA.lla ja Marco Lucchinelli Suzuki RG 500-pyörällä. Ensimmäistä kertaa rataa nostalgia-mielellä kiertävät lisäksi venezuelalainen Carlos Lavado ja etelä-afrikkalainen Jon Ekerold. Kumpikin tykittää Imatran katuradalla Armandin Yamahoita.

Armand on haaveillut kaukaisesta, pohjoisesta maasta pitkään.
--”Ihailin 1970-luvulla varikoilla Silja Line tarroilla varustettuja moottoripyöriä, jotka tulivat kaukaisesta maasta. Tuolloin Suomi oli meille maailman kaukaisin kolkka, jonne me emme ikinä pääsisi. Nyt pääsen viimein astumaan unelmiini”.

Pier Paulo Bianchi kruunattiin 125-kuutioisten maailmanmestariksi kolmasti vuosina 1976, -77 ja -80. Imatrallakin italialainen menestyi voittaen pikkuluokan sekä 1976, että -77. Bianchi on ollut esillä myös useissa Imatran näytösajoissa, kuten maanmies Marco Lucchinelli joka muistetaan ison luokan (500cc) ajajana. Italialainen luotsasi viissatasen RG-Suzukinsa mestaruuteen vuonna 1981. Samana vuonna hän kipusi ykköspallille myös Imatralla.

Imatran katuradan näytösajojen ensikertalaiset Lavado ja Ekerold ajoivat aktiiviaikoinaan keskiluokkia. Carlos Lavado voitti 250-kuutioisten mestaruudet vuosina 1983 ja -86. Imatralla venezuelalainen esiintyi muutaman kerran sijoittuen parhaimmillaan viidenneksi vuonna 1982. Ekerold puolestaan kiipesi Imatralla kerran palkintopallille. Maailmanmestariksi hän kaasutteli 1980 Bimota-runkoisella 350 ksm Yamahalla. Ekerold on kuuluisa siitä, että ajoi mestariksi yksityistallin pyörällä ilman suoraa tehtaan tukea.

Ekerold on otettu kutsusta ja matkustaa Imatralle suurin odotuksin.
--”Rakastuin Suomeen ja suomalaisiin ensimmäisellä vierailullani vuonna 1976. Valitettavasti vaimoni ei tuolloin vuonut matkustaa kanssani, mutta nyt hän tulee mukaan. Olen kertonut hänelle kaiken tietämäni Suomesta ja odotamme innolla vierailua Imatralle”, hehkutti etelä-afrikkalainen viestissään Imatran Moottorikerholle.

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage - Teknologia & Design © online.fi