Agostini juhlistaa Imatran Moottorikerhon 80-vuotis juhlavuoden.

53. Imatranajon kattaukseen tulee yksi lisäys. IRRC-sarjan osakilpailujen ja kansainvälisten kilpailulähtöjen lisäksi Vuoksen rannan katuradalla koetaan jälleen myös nostalgisia tunteita. Sekä lauantaina, että sunnuntaina ohjelmaan on lisätty vanhojen pyörien kansainvälinen näytösajo.

Näytösajolla juhlistetaan Imatranajon järjestäjän, Imatran Moottorikerhon 80-vuotis juhlavuotta ja mukaan on tarkoitus haalia suuri joukko Imatranajoon aikanaan osallistuneita konkariajajia ja vanhoja kilpamoottoripyöriä. Heinäkuinen näytösajo on tällä haavaa ainutkertainen tapahtuma, sillä katurata tullaan lähivuosina pyhittämään vain kilvanajolle.

Imatran perinteikäs MM-näyttämö houkuttelee jälleen nimimiehiä. Menneiden vuosien Imatranajojen valovoimaisin tähti, italialainen 15-kertainen maailmanmestari Giacomo Agostini on ensimmäisten joukossa varmistanut osallistumisensa.

Agostinin läsnäolo kruunaa IMK:n juhlavuoden ja italialainen voi samalla juhlistaa myös omaa juhlavuottaan. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 40 vuotta siitä, kun Giacomo Agostini ripusti kilpailulliset ajohanskat naulaan. Lisäksi italialaisveteraani täyttää 75 vuotta muutama viikko ennen 53 Imatranajoa. Tähän listaan voi vielä lisätä, että kirjailija Arnaldo Wittenberg on julkaissut multimestarin elämä valottavan kirjan ”My friend Ago”. Agostini kiertää heinäkuussa Vuoksenrannan rataa 1960-luvulta peräisin olevalla kolmesylinterisellä, 500-kuutioisella MV-Agustalla, jonka soundi tuo korvin kuultavan tuulahduksen Imatranajon sankariajoilta.

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage - Teknologia & Design © online.fi